top of page
Wandering reizigers
84826176_171708620819026_760046490113540

 Mijn therapie draait om contact te maken met jouw innerlijke kracht zodat je de weg  naar jouw zelfgenezing kan vinden.  De weg naar een gelukkiger en liefdevoller leven.  Het is ook bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe betekenis in hun leven, om evenwicht, vrede en vreugde in zichzelf te vinden

Ik maak als  psychotherapeute in samenspraak met jou, gebruik van verschillende psychologische stromingen en energetische behandelingen.

Om deze veranderingen te kunnen bereiken, maak ik gebruik van drie verschillende bronnen:

  1. Mijn kennis uit mijn master in psychologie. Ik ben lid van  de psychologencommissie (672107641)

  2. Creatieve technieken (schilderen, beweging, stem gebruiken) Brainspotting, EMDR, Lichaamsgerichte traumatherapie, zandspeltherapie, (familie)opstelling en de helende reis.

  3. Reiki, healing met de Ankh, met meesterkristallen en andere energetische behandelingen

      Wat valt buiten mijn expertise:

      Personen die nu last hebben van zware psychotische aanvallen. 

      Borderline persoonlijkheidsstoornis.

      Zeer zware depressie zonder medische controle

Behandelingen

Woorden geven  vorm aan jouw gevoel, emoties, gedachten. Woorden kunnen helen en inzicht brengen over jezelf en je situatie.  Onze woorden zijn het voertuig voor de scheppende energie. De energie van het hart die door onze woorden stroomt. Door je emoties te uiten geef je ze bestaansrecht en dat kan het begin worden van een innerlijke reis om jezelf te ontdekken.

Soms is er gewoon nood aan een luisterend oor, iemand bij wie we ons hart kunnen luchten zonder bang te zijn dat de ander ons zwak of negatief vindt of dat de ander ons niet kan begrijpen.  Alleen door dat te kunnen doen, vermindert de spanning en wordt er innerlijke ruimte gecreëerd om heling te ondersteunen. 

Maar wanneer iemand met jeugdtrauma's zit of met  gedragspatronen die de persoon niet kan veranderen, met angsten of veel pijn, is gesprekstherapie niet voldoende voor het genezingsproces. 

In dat geval is  het belangrijk om de juiste benadering te gebruiken. Elke persoon en elke situatie is uniek en daarom pas ik de therapie aan op wat je, op dat moment nodig hebt, dit vanuit een holistische visie. 

EMDR en Brainspotting
EMDR en Brainspotting

EMDR en Brainspotting zijn zeer krachtige therapeutische methodes die zich richten  op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades, ze helen diepzittende emotionele wonden en trauma's.

In zeer specifieke gevallen is EMDR zeer doeltreffend, maar mijn ervaring is dat Brainspotting veel zachter, dieper en effectiever werkt dan EMDR.  Met Brainspotting ervaar je, heel intens, jouw capaciteit om jezelf te genezen.  Met deze therapievorm is het ook mogelijk om bepaalde gedragspatronen of jezelf te versterken.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)   is in 1989 bedacht door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro. Deze therapie helpt mensen die in het dagelijks leven last blijven houden van een traumatische ervaring. Tijdens deze therapie wordt de cliënt gevraagd om de beweging van de vingers van de therapeut te volgen terwijl de persoon contact maakt met de emotie/trauma. 

Brainspotting werd door Dr. David Grand in 2003 ontdekt tijdens het uitvoeren van een EMDR sessie bij één van zijn cliënten. Deze therapie gebruikt de oogbeweging om een specifieke oogpositie te vinden die verbonden is aan de emotionele activatie  in het brein. Eens deze geïdentificeerd is, starten de hersenen automatisch een lichaamseigen helingsproces.  

De kostprijs van deze therapievorm is €60 voor 1 uur, €80  voor anderhalf uur en €100 voor een sessie van 2 uur

Zandspeltherapie
Zandspeltherapie  
De Helende Reis

Door middel van figuren, zand en water (in een afgebakende ruimte) creëert je een landschap om jouw innerlijke wereld zichtbaar te maken, dat bied je de mogelijkheid  om verborgen emoties naar boven te laten komen. Deze innerlijke impulsen worden in een beeld gezet om ze  toegankelijk te maken. Dit helpt je om weer in verbinding te zijn of te komen met jezelf en je verder te helpen met jouw groeiproces, jouw zelfhelende krachten worden geactiveerd om het genezingsproces in gang te zetten.

Zandspeltherapie is een  ervaringsgerichte therapievorm uitgevonden door Dora Kalff en is Jungiaans georiënteerd. 

Deze therapie kan ook gebruikt worden om processen zichtbaar en bespreekbaar te maken in een individuele setting of met meerdere personen. Het is bedoeld voor volwassenen en kinderen, koppels en gezinnen. 

De kostprijs van deze therapievorm is €60 voor 1 uur, €80  voor anderhalf uur en €100 voor een sessie van 2 uur

 

De Helende Reis

De ‘Helende Reis’ van Brandon Bays is een innerlijke emotionele reis, waarbij jij door middel visualisaties teruggaat naar onverwerkte negatieve emoties uit het verleden om de onderliggende oorzaak van blokkades te bevrijden.  

Iedereen zit met onverwerkte emoties,  wanneer we ze geen plaats kunnen geven in ons leven, worden ze fysiek opgeslagen in de cellen, in ons onderbewustzijn.  Deze onverwerkte emoties kunnen leiden tot emotionele en fysieke ziekten, meestal jaren nadat de gebeurtenissen plaats grepen. 

Ik zal je begeleiden door verschillende lagen van jouw emoties tot je zelf  contact kan maken met jouw genezende kracht om pijnen en blokkades te genezen. Je zal bij elke reis contact maken met andere aspecten van jouw kern, met verschillende facetten van jouw innerlijke kracht.  De helende reis stimuleert je zelfgenezend vermogen en helpt je om te leren omgaan met angst en verdriet.

Tijdens deze sessies is het ook mogelijk om naar andere levens  te gaan wanneer de oorzaak van het trauma of blokkades ver in het verleden zit. Deze trauma's of blokkades  in jouw energetische systeem, die verbonden zijn aan het thema van de sessie worden in deze reis geheeld. 

 

De kostprijs van deze therapievorm is €60 voor 1 uur, €80 euro voor anderhalf uur en €100 voor een sessie van 2 uur

Opstellingen
Opstellingen

Wanneer we contact maken met het energieveld van een opstelling, gebeurt iets magisch; we krijgen de kans om de energie rond een thema zichtbaar te maken. We openen een veilige en heilige ruimte om een pijn, trauma of blokkade te kunnen
helen. 
Tijdens een opstelling maak ik ook contact met de energie van onze Moeder Aarde en de kosmos. Met mijn sjamanendrum en mijn stem (klanken, zingen) roep ik de energie op die nodig is  om het  genezingsproces te versnellen. Op deze manier is het mogelijk om de healing in nog diepere lagen aan te brengen. 
Een opstelling kan ons helpen om:
-De boodschap achter de geheime taal van de dromen te begrijpen.
-Het energieveld van het moment van de indaling van de ziel in de baarmoeder en de energie van de geboorte te herbeleven en indien nodig te helen.
-Blokkades op te sporen en te helen in onze chakra’s
-De energetische oorzaak van een ziekte of pijn te ontdekken. 
-Trauma's, pijnen, oude patronen of een zware last in een familielijn te genezen.
Het opkuisen van zware energieën in onze voorouderlijke lijnen heeft niet alleen een positieve invloed op onszelf maar ook op onze (toekomstige) kinderen, kleinkinderen...  Want de gevolgen van een blokkade of een trauma kunnen aan veel
generaties worden doorgegeven.  
-Opstellingen helpen ook bij het ascentieproces omdat ons energetische systeem wordt bevrijd van zware  energetische lasten.  Hoe lichter de energie van ons fysieke lichaam is, hoe meer ons hogere zelf in ons lichaam kan indalen.  

De bedoeling van de opstellingen is enerzijds genezing brengen in een energetisch veld, bijvoorbeeld in een familie,  een familielijn (intergenerationele trauma), chakra's, enz. Anderzijds zijn die opstellingen ook een goed instrument om inzicht te geven over een situatie zoals een ziekte, gebrek aan overvloed of inzicht in relaties zoals moeder/vader-kind relaties of bij koppels.  

Een opstelling kan in een individuele setting of in groep gedaan worden. In een individuele setting gebruik ik  kristallen om de energieën op te stellen.  In groep nemen andere personen de rol als representant van de leden van een familie of van een
bepaalde energie op zich.
In beide situaties stem ik me af op het systeem dat wordt opgesteld “het veld” en laat ik me leiden door de wijsheid van het systeem zelf.
Heb je nood aan extra ondersteuning na een opstelling? Dat kan,  als psychologe/therapeute creëer ik tijdens mijn sessie een veilige bedding waar jij  jouw verwerkingsproces verder kan zetten.

Bert Hellinger heeft de familieopstelling ontwikkeld op basis van onder andere systemisch werken, Gestalttherapie, Transactionele analyse, Psychodrama, Psychoanalyse (Jung).

De bedoeling van de opstellingen is inzicht vergroten en genezing brengen in een systeem, zoals bijvoorbeeld een familie.

De prijs voor een individuele opstelling is €60 voor 1 uur, €80 euro voor anderhalf uur en €100 voor een sessie van 2 uur.

Een opstelling duurt meestal rond anderhalf uur - 2 uur. 

Energetische behandelingen, De Jet
Energetische Behandelingen/ Healing 

Deze healings zijn volledig afgestemd op wie je bent want ik laat me sturen door de hogere, door de bron. Ik kan  contact maken met jouw ziel, jouw lichtlichaam en verschillende energievelden  om jouw genezingsproces in gang te zetten. 

-De Jet 

Mijn ervaring met de Jet begon in het jaar 2019, tijdens elke sessie kon ik persoonlijk ervaren hoe de hoge frequenties van het toestel mijn energie hielpen te resetten.

"Dit toestel ioniseert de ruimte waarin het zich bevindt. De hele ruimte rond de cliënt wordt omgetoverd tot een hoog-energetisch veld dat herkend wordt door onze cellen. Door contact te maken met de bron-energie in de cliënt, zal het lichaam zich ontdoen van blokkerende programmaties." "Goedele Verknocke Totale gezondheid". 

Deze technologie werd ontworpen door. Dr. S. K.  Ramesh. De Jet straalt golven van hoge frequenties uit die helpen om onze energie te verhogen.  Een sessie met de Jet kan gecombineerd worden met andere therapievorm om nog dieper te werken met het thema van de sessie.    

Ik heb ervaren dat de Jet zeer effectief is om zware energetische beladingen weg te halen, vooral wanneer ik deze kracht bewust richt naar de kern van het probleem.

-Healing met een zelfgemaakte Ankh. 

In 2018 begon ik informatie door te krijgen om een zeer speciale  Ankh te maken. Met deze Ankh bereiken we een zeer diepe opkuis van de chakra's en  de mentale, emotionele, fysieke en spirituele lichamen om het hele energetische systeem op te tillen naar een hoger trillingsniveau. Een Ankh brengt genezing op cellulair en DNA niveau.

-Healing met ascentiekristallen/ meesterkristallen 

Nieuwetijdskristallen hebben een lichte, hoge, verfijnde vibratie die verbonden is met de hogere dimensionale werelden, ze zorgen voor multidimensionale healing.

Er worden steeds weer nieuwe kristallen ontdekt, of reeds bekende kristallen openen zich op een hoger level. Hoge vibratie kristallen werken op zielsniveau en op de etherische blauwdruk, waarna ze doorwerken op het fysieke lichaam. Deze kristallen stimuleren zowel de hogere, kosmische chakra’s als de zeven conventionele waardoor ze klaargemaakt worden voor de hoge frequentie energieën. 

Ik stem me af op jouw behoeften en op basis daarvan kies ik de ascentiekristallen  die je kunnen helpen bij:

-het aarden vanuit het hart en te helpen met de opkuis van de lagere chakra's en de verbinding met jouw "aardester chakra".

-het hart, keelchakra, derde oog en kruinchakra te verbinden en op te kuisen.

-blokkades op te ruimen in de verbinding met jouw "zielester chakra" en de bron. 

-De opkuis van jouw energetische systeem

De kostprijs van deze therapievorm is €60 voor 1 uur, €80  voor anderhalf uur en €100 voor een sessie van 2 uur

 

Energetische reading en zuivering van het huis
bottom of page